It is not allowed to copy the photos without permission. Det är inte tillåtet att kopiera bilder utan tillåtelse.

For the readers outside Sweden, it follows a text in english after the swedish one.

torsdag 30 september 2010

Tävling hos Fyra Årstider!

Jag är med i en tävling på bloggen Fyra Årstider där man kan vinna pris från det underbara företaget Nyblom o Kollén. Klicka på bilden för att vara med ni med!
(om det inte funkar så gå in på mittlivplandet.blogspot.com)

Torsdagslyx

Idag har vi efter jobbet kört och köpt höstväxter till balkongen. Vi höll på att plantera till klockan var 19.10 och då tog jorden slut. Åkte iväg till Plantagen som tydligen stängde 19 så in på ICA o där hade de jord minsann! Ekologisk och allt! Det nya systembolaget har öppet till 20.00 här på torsdagar o fredagar så vi åkte inom och köpte en flaska rött :)
Planteringen var lagom klart till lite över 20.00 så det får bli foton på vår fina nya balkong imorgon istället.
Nu sitter jag och njuter av ett glas rött vin och av att jag är ledig imorgon. :)

onsdag 29 september 2010

Dags för ny balkong...

Imorgon blir det att åka till Flyinge Plantskola och köpa lite nya växter till balkongen. Sommar blommorna är nästan helt vissna nu. Ska bli skönt med lite höst ute på balkongen med!
Just nu ser balkongen ut så här. I krukor o lådor har jag lite småsaker för att det ska bli lite roligare o lite mer personlig touch på det hela. Det finns en gammal stege i lite lantlig stil och tillsammans med min trälåda att ställa växter på och min planteringsställning så blir det lätt att få det mysigt med lyktor, någon skylt i gammal stil o lite ljuslyktor.









tisdag 28 september 2010

Småsmå spindlar ok andra spindlar INTE ok!

Hittade en spindel i duschen.... snabb som faen är den...den är försvunnen nu. Den är större än en femma... På ett vis så tycker jag att det är läskigt men ändå är jag rätt tacksam. För Åsa på jobbet, hennes barns tarantella har sprungit bort. Det är lite läskigare... tycker jag!

Mer o mer lantligt :D

I vårt sovrum har jag min fritstad att numera inreda lantligt, romantiskt o lite shabby chic nu när vi ska renovera. Sambon som inte gillar det som sagt har fått det lilla rummet att inreda i den stilen han gillar - 50/60 talsstil. Jag har redan börjat!
Fyndade en skänk i serien Äpplet på blocket för ynka 800kr! Jag gillar den gröna färgen faktiskt. Med tanke på att det kommer vara så mycket vitt i rummet annars så kan det nog vara bra med en som bryter lite. Hittat också 3 HC Andersen sagoböcker från 1927 - alldeles gratis var de! På Z.A.K. i Lund (numera heter den With Love men ägaren är fortfarande kvar) har jag köpt en tavla på ett lyckorecept med änglar. Änglar är något som jag bara älskar! Försöker hålla mig att inte ha för många framme men på julen är de ett måste! De som jag gillar mest är min ängel som ger en slängkyss och den i min fönsterkarm. Mamma som vet att jag har änglar som favoriter skickade mig ett kort som var så fint att jag var tvungen att rama in det.
I går så fyndade jag i en av mina favoritbutiker Village 3 gröna ljuslyktor som är superfina i mitt fönster!
Har även en gammal brudkista som är min sambos gammelgammelmormors och en spinnrock som var min gammelmormors.









måndag 27 september 2010

Oj!!

Kikade just in på min statistik och den har skjutit i höjden!!! Vad roligt! :)
Alltid kul när det är många som går in o kikar på ens blogg! :)

Måste säga att jag njuter av hösten.... Längtar inte alls tillbaka till den svettiga sommaren. :)



Moulin Rouge i badrummet

Har varit inne i en av mina favorit butiker Hemma hos Emla och fyndat en liten rolig grej till mitt badrum. Det är en påse badkristaller i finfin förpackning med Moulin Rouge tema.
Redan när man närmar sig butiken får man hålla i plånboken för där finns så mycket fint redan innan man kommer in i butiken! Jag som gärna vill ha det romantiska lantliga temat som det finns här kan tyvärr inte gå på hemma som jag vill. Min kära sambo gillar inte stilen lika mycket som jag.

Emelie som har butiken har även en webshop så kika in där om du inte bor på tillräckligt nära avstånd att besöka butiken.



Utanför butiken

söndag 26 september 2010

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin
Har numera länkat min blogg till bloglovin så att ni som är intresserade kan följa den där :)

Världens mysigaste smultronställe!

Kopiera inte bilder utan att fråga först!

Igår var vi på en tur på dimmiga Österlen. Först en sväng till Kiviks Äppelmarknad, som med 80kr/per person i inträde var helt uruselt. Nanne Grönwall uppträdde i en klänning som ja... hmm... den får tala för sig själv. Men den stora tavlan av äpplen på Fritiof Piraten var fin! Efteråt så åkte vi till världens mysigaste smultronställe på Österlen...

Mandelmanns trädgårdar! Ett besök där rekommenderas starkt! Trädgården är härligt vildvuxen med små dammar, några grisar o hönor, vackra blommor, stilleben och ja... mycket mer! Det kostar 25kr i inträde om man vill gå i trädgården o titta o det är det värt! Det är som en park! I cafeet o butiken har de mycket godsaker o grönsaker mm till salu :) Här kommer en del bilder från den sköna men dimmiga dagen :)

Välkommen till Mandelmanns!

Utsikt över parken/trädgården

Rolig skylt

En tjej som sålde gårdens blommor

Fin i håret var hon också

Bordsdekorationer på fika borden

Fyndar finfina rödbetor

Gustav Mandelmann i farten i butiken

Fin pumpadekor i rabatten. En idé till trädgården? :)

Trädgården

Fina men porriga blommor :P

Trädgården framför huset

Trädgårdsdammen


Törstig kisemis

Roliga små figurer i dammen

Stol bland alla squashplantor

Växthuset med alla tomatplantor, nedanför dem så växte tagetasar o basilika

Utsikt från hönshuset

Hönshuset med en "Pettsson skylt"

Hittade en kattunge som vi lekte med :)

Lummig o härlig trädgård...eller park...

Fin fiiiin gris...

Äppeltavlan i Kivik

Hurtig Nanne Grönwall...